Η ιδέα

Η ιδέα

Μεγαλώσαμε σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο: Μέσα στα βουνά, τα υψίπεδα, τα φαράγγια, τις πηγές, τα ποτάμια και τα χιόνια. Κάτω από τις δρυάδες, τα πλατάνια, τις κερασιές, μέσα στο θυμάρι, το δίκταμο, το φασκόμηλο και τον ασφένταμο.
Μεγαλώσαμε με τις αξίες των γονιών μας: τη φιλοξενία, την αλληλεγγύη, την αυτάρκεια, τον σεβασμό απέναντι στα αγαθά και την αισιοδοξία απέναντι στη ζωή.
Μεγαλώσαμε με μια διατροφή που έγινε παγκόσμιο παράδειγμα: Με το λάδι, το σιτάρι, το κρασί, ψήνοντας το κρέας και το ψωμί όπως την εποχή του Ομήρου.

Ενήλικες πια, εργαστήκαμε και ταξιδέψαμε γνωρίζοντας άλλους ανθρώπους και τόπους.
Επιστρέψαμε με τη γνώση ότι αυτά που μας χαρίστηκαν ήτανε αληθινά δώρα των θεών, ότι οι άνθρωποι τα εκτιμούν σ’ όλο τον κόσμο και ότι αξίζει να τα κρατήσουμε, να τα διατηρήσουμε και να τα μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές.

Δημιουργήσαμε αυτήν την μονάδα οικοτουρισμού γιατί η αξία του τόπου και των ανθρώπων του στήριξε τη φιλοσοφία μας. Σε συνδυασμό με το ορεινό καταφύγιο στα 940 μέτρα υψόμετρο, μέσα σε σύγχρονες ανέσεις, θα απογειώσετε την εμπειρία σας και θα ανακαλύψετε τα φυσικά πλεονεκτήματα και τις ομορφιές του ορεινού Ρεθύμνου.

Γιάννης – Ζήνα

Η περιοχή

Η περιοχή

Η βίλα Κριός και το καταφύγιο Δίας βρίσκονται στον οικισμό Μεσονήσια. Ο οικισμός ονομάστηκε έτσι γιατί βρίσκεται στο μέσον του νησιού στον άξονα Βορά – Νότου. Οι αποστάσεις από τη θάλασσα είναι περίπου μοιρασμένες γύρω στα 35 χλμ. Μπορείτε να επισκεφτείτε Νότια τις παραλίες Πρέβελη, Δαμνόνι, Αμούδι, Σκοινάρια, Πλακιάς και Βόρεια τις παραλίες του Δήμου Ρεθύμνου.

Εκτός από τις εξορμήσεις στη θάλασσα, μπορείτε να κάνετε ορειβατικούς και φυσιολατρικούς περιπάτους, παρατήρησης χλωρίδας (ενδημικά φυτά – βότανα) και πανίδας (ωδικά και άγρια πουλιά). Το μοναδικό οροπέδιο κάμπος Ηούς είναι γνωστό στην Κρήτη για τα άνυδρα κηπευτικά που παράγει. Για το οροπέδιο αυτό υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον και επισκεψιμότητα για τα ενδημικά του είδη μερικά από τα οποία είναι στενότοπα (μοναδικά στον κόσμο) όπως η περίφημη tulipa doerfleri.

Μπορείτε ακόμη να επισκεφτείτε:

Το χωριό Γερακάρι στα 2 Km: Με το αυτοκίνητο ή και με τα πόδια. Yπάρχουν καφενεία, καφετέρια, ταβέρνες, αγορά, που λειτουργούν όλο το χρόνο. Μπορείτε να επισκεφτείτε την περίφημη μονάδα υποστήριξης ηλικιωμένων «Agkali homes”. Υπάρχει η Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Ιωάννου Φώτιου με τοιχογραφίες από το 1100 μ.Χ. Το χωριό παράγει (κεράσια, βύσσινα, μήλα, αχλάδια, δαμάσκηνα και την παλιά ποικιλία κρασιού λιάτικο).
Tο όρος Κέντρος αρχίζει από πολύ κοντά στα 2 Κm. Υπάρχει ακόμη διαμορφωμένο μονοπάτι πρόσβασης από το Γερακάρι. Είναι ένας παράδεισος άγριας χλωρίδας και πανίδας με ενδημικά φυτά, ανέγγιχτος, χωρίς ανθρώπινες παρεμβάσεις. Τους οικισμούς Ελένες, Καρδάκι, Βρύσες, Μέρωνας, Αμάρι σε κοντινές αποστάσεις. Τον αρχαιολογικό χώρο Σύβριτα.Αρχαία πόλη της Μινωικής περιόδου στον οικισμό Θρόνος (10 Κm).

<